1 min read

Welkom bij de No Silo academy

Welkom bij de No Silo academy

Welkom bij onze gloednieuwe No Silo academy. We vragen absoluut geen cursusgeld, onze wenken, om een zwarte band in de no-silo-kunde te halen, zijn gratis en vrij.

Daar komen ze..

Hou je nooit helemaal aan je taak of opdracht, dat is zonde. Schakel snel door naar plan B, C, D of zelfs E als het moet, en leun daarbij sterk op instinct en ervaring.

Bemoei je op een vriendelijke manier met het werk van collega’s en partners en spring regelmatig bij om even je kennis, expertise of ‘handjes’ te brengen wanneer deze vrienden onder druk staan.

Verlies geen kostbare tijd met uitgekiende plannenmakerij. ‘Bouw de brug waarop je loopt’. Dat is minder saai en dwingt scherpte af.

Haal gericht advies op bij gebruikers en mensen in de frontlinie. Dat zij soms boos, kritisch of zelfs ronduit tegendraads zijn, maakt helemaal niks uit. Gezellig toch? Doe het liefst moeilijk, waar het ook te makkelijk kan.

Gebruik vrienden, partners en collega’s uit het verre en minder verre verleden. Sleep ze achter je aan als een konvooi, recycle je contacten. Het verleden is een geweldige schatkist en never nooit niet verspilde tijd.

Adem risico in, en uit. Bemoei je niet met zaken als je zelf niet op de een of andere manier ook risico loopt. Maak met iedereen steeds een risicodeal, je wint en verliest samen.

Maak niet te veel onderscheid tussen het persoonlijk en het zakelijke. Dan verminder je de kans op mooie verhalen en haal  je het organische uit samenwerkingsrelaties.

Stop met vergaderen, je kunt toch ook even een appje sturen?

Welkom nogmaals, bij de No Silo academy!