1 min read

Verborgen Zaanse parels

Verborgen Zaanse parels

De ZaansePas is een paar maanden oud en helpt ondernemers en gemeente met elkaar te verbinden, en geeft via acties op de pas minima en mantelzorgers een steuntje in de rug. Voorwaarde daarvoor is een sterk lokaal aanbod.

Om dit alles een stevige impuls te geven organiseren we een sprint, waarbij we met ondernemers, specialisten uit het stadhuis en buurthuisinitiatieven in gesprek gaan, wandelen, een podcast opnemen, een strategie spel spelen en meer..

Vandaag was de aftrap van ‘de sprint’ van vijf volle dagen met o.a. wethouder René Tuijn als actieve promotor. Leuk dat een gemeente ook dit type methodieken omarmt! Met een bezoek Aan diverse profit-en nonprofit organisaties, aan de hand van een routekaart met titels als de romantiek route, bewegen en gezondheid en de verwenroute.


ONDERSCHATTE SCHOONHEID

Zaanstad is een (onderschatte) gemeente vol verborgen parels, in oude fabrieksgebouwen zitten prachtige restaurants en terrasjes aan De Zaan. Je loopt er normaal voorbij, maar als je weet waar je moet zijn, geloof je af en toe je ogen niet.

Maar echt het mooiste zijn de mensen. Zoals vandaag ondernemers met hart voor buurt, stichtingsbesturen die tegen de stroom in cultuur blijven promoten in voormalige doopsgezinde kerkgebouwen.

Hoogtepunt was de ontmoeting met mevrouw Felicia Aardema, 80 jaar jong die met haar stichting FEAZ ‘no silo denken’ op een schitterende manier in de praktijk brengt (zie foto).  Van breakdance, muziekles, designbedrijfjes, het zit allemaal in een pand in een oud fabrieksterrein bij elkaar en vooral, met elkaar.

#zaanstad #nosilo #zaansepas #stadspassen #bestuurskunde #warmenetwerken